Bitcoin overtreft voor de eerste keer $ 40.000, waardoor de marktwaarde van cryptocurrency meer dan $ 1 biljoen bedraagt

0

Bitcoin brak door $ 40.000 en bereikte donderdag een nieuw record, terwijl de enorme rally van de cryptocurrency voortduurt.

De heropleving van Bitcoin wordt toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder meer aankopen bij grote institutionele beleggers.

Bitcoin brak door $ 40.000 en bereikte donderdag een nieuw record, waardoor de totale waarde van de gehele cryptocurrency-markt voor het eerst boven $ 1 biljoen uitkwam.

 

De digitale munt bereikte een recordhoogte van $ 40.367 rond 13:17 uur. ET, slechts een paar uur nadat het voorbij het $ 39.000-niveau is geblazen, volgens gegevens van Coin Metrics.

 

 

Bitcoin verlaagde een deel van zijn winst na het behalen van een record en werd voor het laatst verhandeld op $ 38.885, 9,1% hoger dan een dag eerder. De cryptocurrency is meer dan 30% gestegen sinds het begin van 2021 en is in de afgelopen 12 maanden met 400% gestegen. verwachting xrp koers is gestegen.

 

Chamath Palihapitiya van Social Capital denkt dat de digitale valuta nog een lange weg te gaan heeft, zelfs na de enorme rally.

 

“Het gaat waarschijnlijk naar $ 100.000, dan $ 150.000, dan $ 200.000”, vertelde Palihapitiya aan CNBC’s “Halftime Report”. ‘In welke periode? Ik weet het niet. [Misschien] vijf of tien jaar, maar daar gaat het naartoe.’

 

“De reden [het gaat daarheen] is omdat, elke keer dat je dit allemaal ziet gebeuren, het je eraan herinnert dat onze leiders niet zo betrouwbaar en betrouwbaar zijn als vroeger”, zei hij. “Dus, voor het geval dat we echt een verzekering nodig hebben die we onder ons kussen kunnen houden, die ons toegang geeft tot een niet-gecorreleerde haag.” waar crypto staken?

 

De waarde van de hele cryptocurrency-markt, die bestaat uit bitcoin en andere digitale munten zoals ether en tether, overtrof eerder op donderdag voor het eerst $ 1 biljoen, volgens gegevens van Coinmarketcap. Bitcoin is verreweg de meest dominante cryptocurrency, met een marktwaarde van meer dan $ 700 miljard.

 

De heropleving van Bitcoin wordt toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder meer aankopen bij grote institutionele beleggers. Bekende investeerders zoals Paul Tudor Jones hebben bijvoorbeeld de digitale valuta gekocht.

 

Klik hier om interactieve inhoud te bekijken

Veel bitcoin-bulls zeggen dat de cryptocurrency verwant is aan ‘digitaal goud’, een potentiële veilige haven en een hedge tegen inflatie. In een recente onderzoeksnota zei JPMorgan dat bitcoin op de lange termijn $ 146.000 zou kunnen bereiken omdat het concurreert met goud als een “alternatieve” valuta. De strategen van de investeringsbank merkten op dat bitcoin aanzienlijk minder volatiel zou moeten worden om deze prijs te bereiken. Bitcoin staat bekend om wilde koersschommelingen.

 

Het idee van bitcoin als een hedge tegen inflatie is blijven aan kracht winnen nu regeringen over de hele wereld beginnen met grootschalige fiscale stimuleringsprogramma’s. Analisten beweren dat dit een piek in de inflatie zou kunnen veroorzaken.

 

“Deze laatste bull run in januari zal zeker de aandacht van vermogensbeheerders trekken om nog meer van hun activa te diversifiëren naar crypto, aangezien ze graag alternatieve investeringen willen vinden, zoals cryptocurrency of goud, om inflatie en geopolitieke risico’s af te dekken”, zegt Simons Chen , uitvoerend directeur van investeringen en handel bij cryptocurrency financiële dienstverlener Babel Finance, vertelde CNBC.

 

“Een groot aantal particuliere beleggers heeft zich onlangs ook bij de race aangesloten, omdat ze bang zijn om kansen te missen om gemakkelijk en snel winst te maken met de laatste bull run”, voegde hij eraan toe.

 

De opkomst van Bitcoin werd ook geholpen door bewegingen in de ruimte van grote financiële bedrijven zoals PayPal en Fidelity. PayPal lanceerde vorig jaar een functie waarmee gebruikers in cryptocurrencies kunnen investeren, en is van plan om later dit jaar cryptobetalingen aan te bieden via zijn enorme netwerk van retailers.

 

Anthony Pompliano, mede-oprichter van crypto-hedgefonds Morgan Creek Digital, zei dat bitcoin de laatste tijd meer als betaalmiddel is geaccepteerd. Het totale transactievolume van bitcoin in 2020 was groter dan dat van Venmo, PayPal of Apple Pay, beweerde hij.

 

“Er was meer gebruik van de bitcoin-betalingsrails dan sommige van de meest populaire fintech-producten”, vertelde hij aan CNBC’s “Street Signs Europe.”

 

“Bitcoin is aan het overgaan van wat vroeger een tegendraads idee of een tegendraadse handel was naar een consensushandel. Ik denk dat je daar deze herprijzing van de activa en de snelle prijsstijging krijgt, aangezien steeds meer mensen op Wall Street komen in het actief en willen blootstelling. ”

 

Maar sommige bitcoin-critici – zoals David Rosenberg, econoom en strateeg bij Rosenberg Research – hebben bitcoin een bubbel genoemd.

 

“De parabolische beweging in bitcoin in zo’n korte periode, zou ik zeggen voor enige zekerheid, is hoogst abnormaal”, vertelde Rosenberg eerder deze maand aan CNBC.

 

Related Posts