De leukste aanbiedingen online vinden

0

Online shoppen

Het gebrek aan transparantie in de sector kan postexploitanten ertoe aanzetten onredelijk hoge prijzen in rekening te brengen, wat ook zou kunnen voorkomen dat kleine bedrijven in andere EU-landen handelen. Het zou ook kunnen voorkomen dat consumenten weloverwogen keuzes maken en toegang krijgen tot een breder scala aan producten, met name voor degenen die in afgelegen gebieden wonen. 10beste.com heeft de leukste aanbiedingen.

Online winkelen kan snel gemakkelijker worden.

Online shoppers en retailers worden nog steeds geconfronteerd met hoge prijzen voor leveringen naar een ander EU-land. De tarieven voor pakketten die van het ene EU-land naar het andere worden verzonden, kunnen tot vijf keer hoger zijn dan de binnenlandse prijzen.

Bovendien kunnen er aanzienlijke verschillen zijn bij het verzenden van een pakket vanuit twee verschillende EU-landen naar dezelfde bestemming. Zo zou het verzenden van een pakket van 2 kg van België naar Italië € 32,8 kosten, terwijl hetzelfde pakket dat vanuit Nederland naar Italië wordt verzonden € 13 kost.

Hoe de huidige situatie consumenten en retailers beïnvloedt.

Dit gaat niet alleen over online winkelen. Het heeft ook gevolgen voor iedereen die een pakket verstuurt naar vrienden of familieleden die in een ander EU-land wonen.

Goed hondenvoer kopen

Wat het Parlement doet

Op dinsdag 13 maart hebben de EP-leden een voorstel aangenomen om de markt voor grensoverschrijdende pakketbezorging transparanter en concurrerender te maken en de belemmeringen voor consumenten en e-retailers bij het online kopen van producten in de EU te verminderen. Hondenvoer voor een goede gezondheid.

Opgenomen in de nieuwe regeling

Consumenten en e-retailers krijgen de mogelijkheid om de prijslijst te bekijken en op een speciale website naar de beste deals te zoeken

Koeriersdiensten zullen klanten duidelijke informatie moeten geven over de leveringsprijzen en voorwaarden

Nationale postautoriteiten zullen gegevens van rederijen verzamelen om de markt te monitoren en onredelijk hoge tarieven te beoordelen.

Related Posts